Rozmaringos kacsacomb

Könnyen elkészíthető, de az ünnepi alkalmakhoz is illő kacsaétel.

Hozzávalók

6 db kacsacomb
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 csapott evőkanál só
2 szál rozmaring
8 gerezd fokhagyma

Elkészítés 140 perc

1. A kacsacombokat a darabos tengeri sóval és fehér borssal befűszerezzük, majd bőrős felével lefelé egy tepsibe rakjuk.

2. Rátesszük a megtisztított fokhagymát és az egyik szál rozmaring leveleit.

3. Lefóliázzuk, nem kell alá sem zsiradék sem víz, és 1 órát sütjük 180 C fokon középső rácson. Ezalatt a zsír nagy része kiolvad. Azután megfordítjuk őket, a fóliát visszatesszük és 180 C fokon még kb. 45 percig sütjük.

4. Ezután levesszük a fóliát, felső rácsra, és sütésre váltunk, (ha van grill akkor arra), szórunk rá még egy kis darabos sót és 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

5. Tálaláskor a megmaradt szál rozmaringgal díszítjük. Köretnek tepsis burgonyát, burgonyapürét, lila káposztát javaslunk. A megmaradt fűszeres kacsazsírt pedig hagyjuk kihűlni.

Comments are closed.