Rólunk

Kik vagyunk?

Vágóhidunk 1996-ban épült családi vállalkozásként. Korábban baromfineveléssel foglalkoztunk, de mivel a kettő egyben nem volt megoldható a feldolgozás mellett döntöttünk. Ebből az időszakból olyan kiváló baromfitartókkal alakult ki kapcsolatunk, akik szintén az általunk képviselt filozófiát vallják, és akikkel azóta is együtt dolgozunk.

Kizárólag minőségi, kukorica bázisú, magyar takarmányon nevelt, állatorvos által bevizsgált állományt veszünk át a termelőktől. A szabadon tartás rengeteg egészségügyi veszélyt hordozna magában és az állatnak sem előnyös. Ezért döntöttünk a baromfik istállós tartása mellett.  Az állatjóléti előírások magasfokú betartása és a nevelési időszak adja meg az alapot minőségi baromfi termékeinkhez. A szállításnál a legfontosabb az állatokat a lehető legkisebb stressznek kitenni ezért kizárólag helyi termelők állományát vásároljuk fel.

A feldolgozás egyik alapeleme az azonnali hűtés, hogy minél előbb elérje a 0-1 fokos maghőt a hús. A kiszállítás minden vágást követően 24 órával történik. A higiéniát a vágást felügyelő hatósági állatorvos jelenléte is biztosítja, de ha nem lenne, akkor sem csinálnánk másképp. Ezt pedig csak olyan kollégákkal lehet elérni, akik hasonlóan gondolkoznak az élelmiszerről, mint mi.

Filozófiánk

01

tenyésztés

Hazai tenyésztők, hazai kukorica bázison nevelt baromfik.

02

feldolgozás

Hatósági állatorvos jelenlétében, betartva a higiéniás szabályokat.

03

értékesítés

Előírásoknak megfelelő tárolást biztosítva.