Almás-sajtos pulykamell

Almás-sajtos szezámmagos pulykamell

Hozzávalók:

4 szelet pulykamell
fél savanykásabb alma
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál tejföl
só, bors, kakukkfű
szezámmag a tetejére

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk.
A hússzeletek közepére helyezünk egy cikk almát, ebbe egy kanálkával teszünk a következő keverékből: reszelt sajt, két kanál tejföl és egy csipet kakukkfű. Amikor minden hússzelet közepén ott a finom töltelék, két oldalról ráhajtjuk a kilógó széleket és fogpiszkálóval megtűzzük. A tekercsek tetejére egy kis borsot őrlünk és kakukkfűvet szórunk.
Kiolajozott tűzálló tálban fóliával letakarva sütjük, és amikor megpuhult a hús, a fóliát levéve megszórjuk egy kis szezámmaggal, majd addig grillezzük, amíg szép pirosak nem lesznek.

Comments are closed.