Gyors tejszínes-zöldséges csirkemell

Villámgyors ebéd vagy vacsi:)

Egy igazi serpenyős, gyorsan az asztalra varázsolható étel, ami körettel együtt szűk fél óra alatt elkészül, és elképesztően finom. Köretként készíthetünk tésztát vagy rizst hozzá.

Hozzávalók:

– 30 dkg csirkemellszelet
– 3-4 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
– egy-két teáskanál só
– egy mokkáskanál bors
– fél bögre víz (1,25 dl)
– 250 g vegyes mirelit zöldség (kukorica, zöldborsó, sárgarépa, kaliforniai paprika)
– fél-egy bögre tejszín (1,25 dl)
– ízlés szerint további fűszerekkel gazdagítható (oregánóval, kakukkfűvel, bazsalikommal)

Elkészítés:

1. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk, majd ráhelyezzük az előzőleg már megsózott, megborsozott csirkemell szeleteket. Mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük közepes fokozaton. Vegyünk ki, és vágjuk ketté. Ha szép fehér a belseje, és nincsenek rózsaszín részek, akkor nem kell tovább sütnünk, ha véletlenül nem az, picit még pirítsuk

2. A hússzeleteket szedjük ki, a serpenyőbe pedig öntsük bele a vizet (természetesen a fűszeres olaj marad benne, illetve a zöldségeket, és szűk tíz percig pároljuk közepes fokozaton.

3. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a hússzeleteket, majd forraljuk össze néhány perc alatt. Ne túl hirtelen, és ha szükséges, akkor sózzuk, borsozzuk utána ízlés szerint.

4. Már kész is van.

Jó étvágyat!

Comments are closed.