Csirkés-baconos spagetti

Spagetti csirkével és baconnel bolondítva

Hozzávalók:
1 csomag spagetti
30 dkg csirkemell
1 ek extra szűz olívaolaj
6 szelet bacon
2 gerezd fokhagymát
2 csészényi kockára vágott paradicsom (konzerv vagy friss)
3 csészényi bébi spenót
1/2 csésze tejszín
1/3 csésze frissen reszelt parmezán

frissen őrölt fekete bors
friss bazsalikom

Elkészítés:

- Egy nagy csészében sózott forrásban lévő vízben főzze meg a spagettit.

- Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk, majd ráhelyezzük az előzőleg már megsózott, megborsozott csirkemell szeleteket. Mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük közepes fokozaton. Vegyünk ki, és vágjuk ketté. Ha szép fehér a belseje, és nincsenek rózsaszín részek, akkor nem kell tovább sütnünk, ha véletlenül nem az, picit még pirítsuk.

- Egy második serpenyőben addig süssük a szalonnát, amíg ropogós nem lesz. Ha kész helyezzünk át egy papírtörölközőre, hogy lecsepegjen a felesleges zsiradék.

- A baconös serpenyőbe tegyük a fokhagymát, a paradicsomot és a spenótot. Sózzuk és borsozzuk, adjunk hozzá a tejszínt, parmezánt és 1/2 csésze tészta-vizet. Hagyja főni. Tegyük hozzá a kifőtt tésztát.

- Végezetül adjunk hozzá a csirkét és a szalonnát majd díszítsük bazsalikommal és tálaljuk.

Comments are closed.