Indul a grillszezon!
Ha már beszerezte a faszenet, a zöldségeket és a csirkehúst, már csak egy jó pácra van szükség. Az otthon készült pácok amellett, hogy ízletesebbek, még adalékanyagmentesek is. A húst érdemes pár órára a páclében hagyni.
És milyen páclét készíthetünk csirkéhez, íme néhány:
Fokhagymás:
1 csésze extra szűz olívaolaj
2 fej fokhagyma
2 evőkanál tej
1 kiskanál édes vagy csípős őrölt paprika
só
Az olívaolajba keverd bele a sót és az őrölt paprikát, majd add hozzá a tejet és az átpasszírozott fokhagymát. Jól keverd össze, forgasd bele a csirkedarabokat, és már mehet is a sütőre. Időnként forgasd meg a csirkét, és locsold meg a mártással.
Joghurtos
1 pohár joghurt
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
2 kávéskanál koriander
Zöld fűszeres
1 pohár natúr joghurt
zúzott fokhagyma
só
bors
4 ek olívaolaj
félcsokor petrezselyemzöld
oregano - frissből bőven tegyünk bele
bazsalikom - frissből bőven tegyünk bele
Rozmaringos-joghurtos
1 pohár natúr joghurt
4 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 teáskanál friss citromlé
friss rozmaring levelek egészben
Chilis-gyömbéres
1 pohár natúr joghurt
2 citrom
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek mustár
1 ek méz
reszelt gyömbér ízlés szerint
chili paprika ízlés szerint
+ egy extra
Kefires-pálinkás pác
1 dl kefir – joghurttal is helyettesíthető
2 dl olaj
Frissen őrölt feketebors
1 evőkanál oregano
1 evőkanál bazsalikom
1 evőkanál kakukkfű
1 teáskanál pálinka
A pácolni valót keresse üzleteinkben:)