Vargányatöltelék pulykához, csirkéhez

Hozzávalók:
- 100 g szárított vargánya
- 200 g csiperke
- 3 póréhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- 4 evőkanál olaj
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt

A szárított vargányát áztasd annyi forró vízbe, amennyi éppen ellepi, hagyd, hogy megszívja magát, majd 20-30 perc után öntsd le róla a maradék vizet. Tisztítsd meg a póréhagymát, a fehér és a zöld részét is karikázd fel, aprítsd fel a petrezselymet, hámozd meg a csiperkét, és darabold fel. Az olajon párold üvegesre a hagymát, majd dobd rá a gombákat, és dinszteld puhára. Közben sózd, borsozd, és szórd meg az aprított petrezselyemmel. Ha a gombák puhára sültek, vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit kihűlni. Ezután a vargányás, csiperkés masszát töltsd a pulykába, zárd le hústűvel vagy fogpiszkálóval, és máris sütésre kész.

Igazi Karácsonyi étel:)
A pulykát keresd üzleteinkben.

Comments are closed.